موبایل

معرفی انواع مدل های هندزفری و هدفون.

چرا انتخاب و خرید هندزفری خوب مهم است؟ دلایل زیادی وجود دارند. با یک هندزفری خوب به موزیک های دلخواه مان گوش می دهیم. روی موج احساسات مان سوار می شویم. جریان فکرها و آروزهایمان را دنبال می کنیم و تمام این اتفاقات با بهترین کیفیت ممکن رخ می دهند.

هر چقدر کیفیت موزیکی که گوش می دهیم بالاتر باشد کیفیت زندگی هم بالاتر می رود. این یک اصل نانوشته است که موزیک بازها و خوره های موزیک به خوبی آن را درک می کنند.

انواع مدل های هندزفری و هدفون از نظر فرم و استایل

به جای اینکه اول سراغ کیفیت و قابلیت های هدفون و هندزفری برویم استایل آن ها را بررسی می کنیم. طراحی هدفون و هندزفری ها در مدل های مختلف کاملا متفاوت است. روز به روز هندزفری های جدید با استایل های خاص وارد بازار می شوند. هر کدام هم طرفداران خاص خودشان را دارند. از سایر کوچک گرفته تا هدفون های بزرگ مخصوص گیمینگ. از طراحی مینیمال و ظریف گرفته تا طرح های خاص و فانتزی. شما کدام مدل را دوست دارید؟

ایرباد بی سیم

اصطلاحا به آن ها ایرفون بی سیم می گویند. هندزفری های توگوشی که مدل های مختلفی دارند. از مدل های تک گوش گرفته که به آن ها هدفون خلبانی می گویند تا مدل های جدیدی که با گوشی سینک می شوند. در سایز کوچک و با طراحی مینیمال و ظریف عرضه می شوند. قسمت ایرباد یا سری هندزفری داخل کانال گوش قرار می گیرد و بدنه ی آن هم بیرون از گوش قرار می گیرد.

 

هر کمپانی طراحی خاص خودش را دارد. برخی ایربادها به طور کامل داخل گوش قرار می گیرند و بدنه ی آن ها دیده نمی شود. گلکسی بادز سامسونگ یکی از آن هاست.

ایرپاد اپل مدل دیگری است که حالت دنباله دار دارد. استایل خاص ایرپاد اپل آن را به یکی از پرفروش ترین ها بدل کرد. حتی افرادی که از محصولات اپل استفاده نمی کنند هم این مدل را انتخاب می کنند. سنهایزر هم مدل in-ear به نام Momentum True دارد. بعد از سامسونگ و اپل بقیه ی کمپانی ها هم به سمت ایرباد رفتند. اما این هدفون های توگوشی چه مزایا و معایبی دارند؟

مزایای ایرباد

  • ایربادها ساده و کم حجمند. به راحتی می توانید آن ها را داخل جیب تان قرار دهید و با خودتان هر جایی ببرید.
  • بی سیم هستند. معمولا بلوتوثی هستند و خبری از سیم و گره خوردن نیست. به راحتی به گوشی وصل می شوند.
  • طراحی ظریفی دارند. استایل جذابی دارند. وزن شان هم کم است. اصلا وزن شان را احساس نمی کنید. به راحتی داخل گوش تان قرار می دهید و موزیک دلخواه تان را پلی می کنید.
  • با ساعت هوشمند، گوشی و سایر دستگاه های پخش موسیقی که بلوتوث دارند سازگارند و استفاده از آن ها بسیار راحت است.
  • ایربادهای جدید کیفیت صدای خوبی دارند. پاسخ فرکانسی آن ها به خوبی تنظیم شده است.
  • دکمه های کوچکی دارند که کار کردن با آن ها هم راحت تر است. بسیاری از ایربادها قابلیت لمسی دارند و بدون اینکه دکمه ای را بزنید تنها با ضربه و کلیک می توانید موزیک را پاز یا پلی کنید. تماس هایتان را جواب دهید. صدا را کم و زیاد کنید و به طور کلی راحت تر با آن کار می کنید.
  • امکانات هوشمند هم دارند که در بخش های دیگر به آن ها خواهیم پرداخت.

معایب ایرباد

  • چون حجم کمی دارند درایورهای صوتی آن ها نسبت به هندزفری و یا هدفون های روگوشی کوچکتر است. در نتیجه کیفیت صدای آن ها به نسبت کمتر است. هر چند در گلکسی بادز و اپل ایرپاد پرو سیستم پردازش صوتی تا حد زیادی پیشرفت کرده است و کیفیت صدای آن ها به سطح مطلوبی رسیده است.
  • از داخل گوش می افتند. البته به طراحی آن ها بستگی دارد. در پیاده روی یا حتی دویدن هم مشکلی پیش نمی آید و معمولا داخل گوش می مانند. اما کوچکترین تکان و یا برخورد دست به آن ها احتمال افتادن و آسیب دیدن آن ها را بالاتر می برد. (البته بند نگهدارنده دارند که جزو لوازم جانبی هندزفری و هدفون محسوب می شوند و می توانید حین ورزش از آن ها استفاده کنید.) در ضمن چون کوچکند بیشتر گم می شوند. (چند تا هندزفری تا حالا گم کردید؟)
  • چون حجم کمتری دارند معمولا باتری شان هم کوچک تر است. مدت زمان شارژ ایربادها عمدتا کمتر از مدل های بی سیم دیگر مانند هدفون های دورگردنی و … است.
  • تعمیرپذیری کمتری دارند. یعنی اگر آسیب ببینند احتمال تعمیر شدن آن ها کمتر است.

ایرباد بیشتر به خاطر استایل و راحتی آن پرطرفدار است. اما کمپانی ها همچنان روی کیفیت پردازش صدای آن ها و همچنین مدت زمان شارژشان کار می کنند و آن ها را بهبود می دهند. با خرید اپل ایرپادز 2 و یا گلکسی بادز یک محفظه یا کیس کوچک هم دارید که در حکم یک پاوربانک عمل می کنید. می توانید تا 5 بار هم آن را دوباره فول شارژ کنید و استفاده کنید. با این کیس های محافظ مشکل شارژ آن ها تقریبا برطرف شده است.

هندزفری سیمی

به این هندزفری ها هم ایرباد می گویند. اما از نوع سیمی. دلیل اینکه در این راهنمای خرید هندزفری و هدفون آن ها را جدا کرده ایم سیم آن هاست که استایل و فرم آن ها را کاملا متفاوت تر کرده است. این هندزفری ها بسیار پراستفاده اند. همه ی ما بارها و بارها از آن ها استفاده کرده ایم. با یک جک 3.5 میلی متری به گوشی یا سایر دستگاه ها وصل می شوند. استفاده از آن ها راحت است. کابل را به گوشی وصل می کنید و موزیک را پلی می کنید. همین.

 

اولین مدل های هندزفری از نوع سیمی بودند. هنوز هم محبوبند. هنوز هم کمپانی ها روی این هندزفری ها کار می کنند. انواع مدل های هندزفری سیمی وجود دارند. (به نوع دورگردنی که ترکیبی از بلوتوثی و سیمی است در ادامه خواهیم پرداخت.) در استایل های خاص و با طراحی خاص. احتمالا با آن ها به خوبی آشنا هستید. زیاد توضیح نمی دهیم. این مدل ها هم مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.

مزایای هندزفری سیمی

  • سری های ارگونومیک و سازگار دارند. (البته برخی مدل های بی کیفیت گوش را اذیت می کنند اما اینجا هندزفری های باکیفیت و مطرح بررسی می شوند.) ایربادهای نرم آن به راحتی داخل گوش قرار می گیرند و اصلا گوش را اذیت نمی کنند.
  • رنگ بندی سیم ها و ایرباد هندزفری متنوع است و می توانید رنگ دلخواه تان را انتخاب کنید و استایل دلخواه تان را بسازید.
  • کیفیت صدای بسیار بالایی دارند. سطح صدای آن ها بالاتر است. درایور صوتی و سیستم پردازشی قوی تری دارند.
  • چون از نوع سیمی هستند تاخیر صدایی ندارند. هدفون های بلوتوثی تاخیر صدا دارند. البته در حد صدم ثانیه است و برای موزیک هیچ مشکلی پیش نمی آید. اما برای گیمینگ این تاخیر صدم ثانیه ای هم مهم است. گیمرها به آن Lag می گویند.
  • استایل متنوعی دارند. نوع قرار گرفتن آن ها داخل گوش در مدل های مختلف متفاوت است. شکل سری هندزفری هم متفاوت است.
  • از داخل گوش نمی افتند. (همچنان به مدل ایرباد بستگی دارد.) اگر هم بیفتند چون سیمی هستند آسیبی نمی بینند.

معایب هندزفری سیمی

  • اصلی ترین عیب این هندزفری ها سیم آن هاست. با کوچکترین فشاری سیم شان از جا درمی آید یا اتصال سیم آن در ناحیه ایرباد ضعیف تر می شود و خش خش می کنند. یا سیم کلا پاره می شود. به طور کلی نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
  • برخی ها به طور کلی با سیم مشکل دارند. سیم کوتاه محدودیت دارد و سیم بلند هم دست وپاگیر است.
  • همچنان گم می شوند. این مشخصه تمام هندزفری هاست. .
  • امکانات هوشمند کمی دارند و بسیار ساده هستند. البته این سادگی به نوعی مزیت هم حساب می شود. چون راحت و بدون پیچیدگی های اضافی سیم را وصل می کنید و موزیک را پلی می کنید.
  • تعمیرپذیری آن ها نسبت به ایرپادهای بی سیم بهتر است. می توان آن ها را تعمیر کرد اما نمی توان مطمئن بود همان کیفیت و کارایی سابق را داشته باشند.

یک نکته: هندزفری سیمی محبوبیت زیادی دارد. یک دلیل به قیمت آن برمی گردد. هر چند هندزفری های حرفه ای وجود دارند که قیمت آن ها حتی از ایربادها که امکانات نسبتا هوشمند دارند هم بیشتر است. نمی توان قیمت این دو مدل هندزفری را با هم مقایسه کرد چرا که همه چیز به امکانات و قابلیت های انواع هندزفری بستگی دارد که در بخش های بعدی به آن خواهیم پرداخت.

هدفون روگوشی یا همان هدفون

با نام هدفون فول سایز، هدفون دایره ای و هدفون بالای گوش هم شناخته می شود. عمدتا هدفون را با هندزفری یا حتی ایرفون هم اشتباه می گیرند. بزرگ و پرحجمند. برای گیمینگ فوق العاده هستند. البته وزن بیشتری هم دارند. استایل خاص خودشان را دارند و طرفداران خاص خودشان. بیتس، جبرا، بوز، سنهایزر و بسیاری از کمپانی های مطرح دنیا در این زمینه شناخته شده هستند. این هدفون ها در دو نوع سیمی و بی سیم عرضه می شوند. مزایا و معایب خاص خودشان را هم دارند.

مزایای هدفون رو گوشی

  • چون حجم بالایی دارند درایورهای صوتی و پردازشگرهای فوق حرفه ای داخل آن ها تعبیه شده است و کیفیت صدای بسیار بالایی دارند. (البته همچنان به کیفیت انواع مدل های هدفون بستگی دارد و عملا مقایسه هدفون و هندزفری و یا حتی ایرباد هم به این صورت امکان پذیر نیست)
  • استایل فوق العاده ای دارند. به راحتی روی گوش قرار می گیرند و مثل ایربادها داخل گوش ناراحتی ایجاد نمی کنند. معمولا از الیاف نرم روی قسمت گوش هدفون استفاده می شود که برای استفاده طولانی مدت هم مشکلی ایجاد نمی کند.
  • طراحی مقاوم و محکمی دارند. تکان نمی خورند. از بالای سر یا پشت گردن عبور می کنند و حین پیاده روی یا دویدن هم مشکلی به وجود نمی آید.
  • تعمیرپذیری بالایی دارند. اما همچنان با مشکل کم شدن کیفیت هدفون بعد از تعمیر مواجه هستید.

معایب هدفن روگوشی

  • حجم زیادی می گیرند و اگر اهل سفر هستید و یا دوست دارید بیرون از خانه موزیک گوش کنید باید بخشی از حجم کیف تان را به آن اختصاص دهید.
  • حین ورزش و تحرک بدنی عرق می کنند چون معمولا از الیاف پارچه و مشابه آن در طراحی هدفون استفاده می شود.
  • برای صحبت کردن نیاز به میکروفن مجزا دارید. البته اکثر هدفون ها میکروفن دارند اما باید این میکروفن را باز کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید.

هدفون ها دامنه قیمت گسترده ای دارند ولی عمدتا قیمت هدفون های باکیفیت سیمی از هندزفری های سیمی بیشتر است. هم به دلیل متریال های استفاده شده در آن و هم به خاطر کیفیت صدایی که در مقایسه با هندزفری ها دارد.

هندزفری دورگردنی یا Collar-Style

اسامی دیگری هم دارد. هندزفری گردنی، هندزفری یقه ای و یا هندزفری دور گردن. هم سیمی هستند و هم بلوتوثی. طراحی خاصی دارند. حلقه مانند هستند و دور گردن قرار می گیرند. ایربادها از طریق یک سیم به این حلقه وصل می شوند و از طریق بلوتوث می توانید به گوشی، لپتاپ و یا سایر دستگاه های بلوتوثی وصل شوید.

 

محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و اکثر برندهای هندزفری و هدفون این مدل های خاص و دوست داشتنی را تولید و عرضه کرده اند. سامسونگ، جبرا، سنهایزر، فیلیپس و … در این زمینه پیشتازند. هندزفری بی سیم لول یو فلکس آخرین سری از هدفون های سری Level سامسونگ از هر نظر بهینه شده است. سنهایزر هم این مدل های دورگردنی را به دو فرم با بدنه ی پلاستیکی و بدون بدنه پلاستیکی ارائه کرده است.

مزایای هندزفری یقه ای

  • طراحی ویژه ای دارند. نمی افتند و لیز نمی خورند. دائم دور گردن شما قرار دارند و به دلیل وزن کمی که دارند عملا آن را روی گردن تان احساس نمی کنید.
  • استایل خاصی دارند. می توانید رنگ بندی آن ها را متناسب با استایل خودتان انتخاب کنید.
  • از نظر کیفیت صدا مشابه هندزفری های سیمی هستند. چون فضای زیادی برای درایورهای صوتی دارند کیفیت صدای بالایی دارند.
  • از نظر میزان باتری و شارژ نسبت به ایربادهای کوچک بلوتوثی عملکرد بهتری دارند. چون فضای بیشتری برای باتری دارند.
  • ایربادها حالت مغناطیسی دارند و مواقعی که موزیک گوش نمی کنید می توانید آن ها را به هم بچسبانید.

معایب هندزفری دورگردنی

  • حجم زیادی نسبت به هندزفری سیمی یا ایربادهای بلوتوثی دارند و فضای بیشتری اشغال می کنند.
  • برای خوابیدن مناسب نیستند.
  • سیم آن ها ممکن است کنده شود و یا ضعیف تر شود. این مشکل در تمام هندزفری های سیمی وجود دارد و باید با مهربانی با آن ها رفتار کنید.
  • بدنه ی آن نیاز به مراقبت دارد. اگر فشاری به آن وارد شود یا ضربه ببیند ممکن است بشکند. (البته نوع منعطف آن هم وجود دارد که چنین مشکلی ندارد مانند Samsung Level U Flex)

این 4 مدل هندزفری تقریبا رایج ترین ها هستند و در اولین بخش از راهنمای خرید هندزفری و هدفون به آن ها پرداختیم. مدل ها و استایل های دیگری هم وجود دارند که صرفا نام آن ها فرق دارد. مثلا هندزفری بادیگاردی در دسته ی هندزفری سیمی قرار دارد.

البته انواع بی سیم آن هم وجود دارند. هندزفری حلزونی از نوع ایرباد بلوتوثی است. هندزفری کپسولی یک نوع هندزفری سیمی است که طراحی ایرباد آن مشابه کپسول است. هندزفری مغناطیسی از نوع Collar-Style است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا